İdeal Bir Çayın Sırları

  • Lezzetli ve demi kıvamında bir çay hazırlamak için;
  • Su, lezzetli bir çay için çok önemlidir. 
  • Doğal kaynak suyu kullanmanızı öneriyoruz. Kullanılan su çeşme suyu ise klorsuz ve içilebilir bir su olmalıdır. 
  • Demlik boş olarak çaydanlığın üzerine oturtulur bu şekilde çaydanlığın içindeki su kaynayana kadar demliğinde ısınması sağlanır.
  • Çaydanlıkta kaynayan su, boş demliğe yeteri miktarda boşaltılır. Üzerine kişi sayısına göre çay eklenir. Çaydanlıktan eksilen suyun üstüne soğuk su eklenmemelidir. Çünkü demlenmeye başlayan çay, altta kaynayan suyun buharı ile demini ve lezzetini alır. 
  • Çayın aromatik lezzetini biraz daha arttırmak için demleme işleminden sonra demliğin ağzını kapalı tutup demliğin içindeki buhar korunur.
  • Isıyı daha iyi muhafaza ettiği için keyfine düşkün çay tiryakileri porselen demlik tercih eder. 
  • Demliğe çok fazla çay koymak daha fazla dem ya da lezzet elde etmek anlamına gelmez.
  • Kullandığınız Çaykur Çay paketlerinin üzerindeki çay demleme tariflerine uymanız, lezzetli bir çay demlemeniz için yeterlidir.